Бойсо Борисов: България е в тежка ситуация, но се справя
Секция: ПОЛИТИКА
27 Август 2016 12:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойсо Борисов: България е в тежка ситуация, но се справя

/КРОСС/България е в изключително сложна ситуация, в която трябва да пази външната граница на ЕС, и въпреки тежките моменти, ние успяваме по най-добрия начин да защитаваме европейската граница. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук".

Борисов заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова са се срещнали със заместник-генералния секретар на Фондация „Конрад Аденауер" Герхард Вахлерс.

„Обсъдихме моментната политическа обстановка в България, както и ситуацията, в която са поставени ЕС и страната ни във връзка с бежанската криза", написа още премиерът.

"Отново изразих позицията, че България е в изключително сложна ситуация, в която трябва да пази външната граница на ЕС, и въпреки тежките моменти, ние успяваме по най-добрия начин да защитаваме европейската граница. За мен е важно да имаме добри отношения с нашите съседи и същевременно всички страни-членки на ЕС да бъдем солидарни и заедно да се справим с този проблем, осъзнавайки опасността и усилията, които полагат фронтовите държави като България", е написал премиерът.

Борисов е добавил, че му предстоят срещи с канцлера на Германия Ангела Меркел, както и с някои от лидерите на европейските страни.