Ричард Брансън претърпял инцидент с велосипед, разминал се на "косъм от смъртта"
Секция: Шоубизнес
27 Август 2016 16:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ричард Брансън претърпял инцидент с велосипед, разминал се на "косъм от смъртта"

/КРОСС/Британският предприемач и основател на "Върджин груп" Ричард Брансън е претърпял сериозен инцидент с велосипед, при който се е разминал на "косъм от смъртта", предадоха световните информационни агенции.

По ирония на съдбата инцидентът е станал точно пет години, след като на частния остров Некер на милиардера се разрази пожар.

В петък 66-годишният Ричард Брансън разпространи в социалните мрежи свои снимки с окървавено лице и разказа за случилото се няколко дни по-рано, когато е карал велосипед заедно с двете си пораснали деца Холи и Сам на Вирджин Горда - един от Британските Вирджински острови.

Брансън се е спускал по хълм, когато е преминал с висока скорост през "легнал полицай" на пътя и е излетял от велосипеда с главата напред към асфалта. Милиардерът споделя, че животът му е минал пред очите му. "Наистина мислех, че ще умра. За щастие носех каска. Това спаси живота ми. Когато паднах и осъзнах, че съм жив, започнах да тествам движенията си. Не можех да повярвам, че съм оцелял и че не съм парализиран", разказва Ричард Брансън, цитиран от Контактмюзик.

Макар и с видими от снимките наранявания, бизнесменът се е разминал с по-сериозни травми. След инцидента Брансън е транспортиран в Маями, Флорида. Възстановяването му протича добре. Милиардерът казва, че най-голямата му "мъка" е, че се налага да пие чай със сламка.

Въпреки случилото си, Ричард Брансън се надява да вземе участие в благотворителна проява през септември, част от подготовката му за която е била злополучната велосипедна разходка. Бизнесменът иска да се включи в предизвикателството "Върджин страйв чалъндж", по време на което група пътешественици ще измине над 2000 километра от подножието на връх Матерхорн в Алпите до вулкана Етна в Сицилия, Италия. Участниците ще разчитат единствено на собствените си сили.

"Моята нагласа винаги е била следната - дори да паднеш по лице, поне се движиш напред. В известен смисъл падането ми от колелото беше своеобразно приложение на това, което проповядвам", шегува се Ричард Брансън.