Бъчварова с изненадваща нощна обиколка на Слънчев бряг
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Август 2016 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бъчварова с изненадваща нощна обиколка на Слънчев бряг

/КРОСС/Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведе нощна визита в курортния комплекс Слънчев бряг, съобщиха от МВР-Бургас.

Тя се включи в обиколка на курорта заедно с директора на областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов, при която бяха направени проверки в увеселителни заведения и търговски обекти.

Министър Бъчварова присъства и при разпределението на задачите при съвместните проверки на НАП и вътрешното ведомство в Слънчев бряг, предвидени за времето след полунощ. 

Румяна Бъчварова обясни, че целта на присъствието й в курортния комплекс е да види как служителите от МВР работят на място и в случай на необходимост да се оптимизират предприетите до момента действия.

По думите на вътрешния министър, „досегашната работа е довела очевидно до положителни резултати: увеличил се е оборотът на търговските заведения, въведен е ред, който в началото е смущавал собствениците и някои граждани. Сега обаче хората са се успокоили и вече се чувстват по-сигурни, което е и главната цел." - коментира Бъчварова.

Тя оцени приложения в Слънчев бряг подход като изключително добра практика, при която контролиращите институции на местно ниво работят заедно, координират усилията си.