Спортен Opel GT спечели голямата награда от Ретропарада в Минерални бани
Секция: Автомобили
28 Август 2016 16:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортен Opel GT спечели голямата награда от Ретропарада в Минерални бани

/КРОСС/Тончо Желязков със спортния автомобил Opel GT спечели Голямата награда на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер от „Ретропарад-2016". Купата бе връчена на Желязков лично от кмета на коктейл, организиран за участниците в ретропарада, който бе част от Празниците на минералната вода тази година и събра рекорден брой посетители.

"Радвам се, да Ви приветствам. Надявам се да продължите да бъдете едни посланици за каузата на Минерални бани и за превръщането му в един от най-добрите курорти в България. Преди 5 години заварихме разруха и 150 места леглова база. Сега Минерлни Бани е обновен и имаме над 850 места за пресппиване. Амбицията ни е достигнем капацитет от няколко хиляди туристи в Минерални бани.

Ретропарадът се превръща в традиция. Очаквахме 35 участници, дойдоха 42. Надявам се да посрещнем още повече гости догодина в националния курорт Минерални бани, който вече разполага с над 850 места за преспиване, като преди 5 години те бяха едва 150. Амбицията ни е достигнем капацитет от няколко хиляди туристи в Минерални бани, коментира Искендер.

Той получи и специален подарък- картина на най-дългия мост в Турция от турски бизнесмени, които също бяха гости на курорта за празника.

Наградата на публиката от „Ретропарад-2016" бе за френското бижу "Берлие" от 1928 година, която е и най-старата кола, участвала в изложението. Тя е собственост на варненския колекционер Николай Колев.

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов и неговата "Тойота Евър", модел 1996, получиха една от наградите за дебютно участие в ретропарада. Другите трима отличени дебютанти са Георги Дамянов с черния „Мерцедес" модел 230, Любо Гайдев с „Порше" 911 и Кристиян Желев с „Волво" от 1974 г.