Русия отмени забраната за чартърни полети за Турция
Секция: Русия
28 Август 2016 17:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия отмени забраната за чартърни полети за Турция

/КРОСС/Руският премиер Дмитрий Медведев е подписал постановление за отмяна на забраната за чартърни полети за Турция, съобщава РИА „Новости".

Премиерът препоръчва да се вземат допълнителни мерки за сигурност както при редовните полети за Турция, така и при чартърните.

Чартърните полети между Русия и Турция бяха спрени през ноември 2015 г., след като турските военновъздушни сили свалиха руски бомбардировач на турско-сирийската граница.

По-рано този месец турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини за инцидента и се срещна с руския си колега Владимир Путин. След срещата беше взето решение връзките между двете страни да започнат да се възстановяват в предишния обем, след което руски експерти представиха в правителството доклад за сигурността на турските летища.

Руското транспортно министерство съобщи, че авиокомпаниите са започнали да подават в управлението на "Росавиация" заявки за чартърни полети в Турция и руските авиационни власти са готови незабавно да започнат да издават разрешения.