Кандидат-президентът на ГЕРБ ще е управленец, с авторитет у нас и в Европа
Секция: ПОЛИТИКА
29 Август 2016 08:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кандидат-президентът на ГЕРБ ще е управленец, с авторитет у нас и в Европа

/КРОСС/ Президентската кандидатура вече е ясна и структурите приемат решението, заяви пред БНТ заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.
ГЕРБ има много доказани хора, които могат да се включат в кампанията за президент и вицепрезидент, каза той и посочи, че бъдещият държавен глава трябва да е човек с твърд характер, който да се е доказал в управлението и да има историческите познания, за да се включи в този дебат.
Кандидатпрезидентската двойка ще е от разпознаваеми хора у нас и в Европа и е с добър авторитет, стана ясно още от думите на Цветанов. Имена, разбира се, не назова. Това ще стане ясно между 22 септември и 2 октомври, посочи той. Забавянето, по думите му, не е заради липсата на кандидати, а за да има време да се изчистят политическите емоции около вземането на правителствени и парламентарни решения. Сред тях са гледане на второ четене на Закона за МВР и антитерористичният закон, допълни Цветанов.
Цветанов каза още, че към номинираните вече от други партии кандидати - Красимир Каракачанов и Румен Радев, трябва да се отнасяме с уважение. В ГЕРБ ще анализират внимателно двамата, за да подготви своите кандидати за битката с тях.
Оценка ще бъде направена и на настоящия държавен глава, номиниран от ГЕРБ, Росен Плевнелиев. В аванс Цветанов само подчерта, че Плевнелиев е имал изключително труден мандат. Той беше натоварен с изключителна отговорност - да състави два служебни кабинета, които да проведат парламентарни избори, посочи Цветанов.