Валерия Велева: Борисов се опитва да балансира между нестабилна Турция и разединена Европа
Секция: ПОЛИТИКА
29 Август 2016 09:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валерия Велева: Борисов се опитва да балансира между нестабилна Турция и разединена Европа

/КРОСС/ Не можем нищо да спечелим от тази разединена Европа в момента. Борисов се опитва да направи баланса между една нестабилна Турция и една разединена Европа. Това каза журналистката Валерия Велева в ефира на бТВ. „Ясно е, че ние сме сами и няма кой да ни помогне. Направихме доста грешки за това, че не изградихме оградата такава, каквато трябва да бъде, не приехме помощ за нея, сега очакваме финансова помощ, която не е ясно кога ще дойде. На срещата в Берлин Борисов бе в сянката на Меркел", отбеляза тя. Според Велева през следващите 3-4 г. ще дойдат 15 милиона бежанци към страната ни.

„Доста претенциозно е да се смятаме, че Борисов е посредник между Турция и Европа. Той не е част от дипломацията". Това заяви политическият ПР Арман Бабикян в същото предаване. По думите му досега страната ни не е представяна в добра светлина. „Борисов направи няколко антиевропейски изказвания и даде пример, че в този свят всеки се оправя сам. Когато отиде в Турция каза, всичко което неговите домакини искаха да чуят, в същото време пред Меркел каза, че е важно общоевропейското единство. Това са пълни глупости. Когато се приеме безвизовия режим, нали знаете къде ще хукнат всички бежанци от Турция".

„Тези по 200 бежанци, които се намират в центъра на София са контролирано пуснати от Турция. Ердоган е в ролята на рекетьор", заяви Велева. Тя допълни, че Местан с действията си е показал, че е една проекция на турската държава и Ердоган.

„Изключително тъжно е когато един премиер се превръща в говорител на Ердоган. Той не изигра ролята на посредник. В момента върви програма за раздаване на турски паспорти на намиращите се в страната 2 млн. хора", предупреди Бабикян.

„Трябва да ни е ясно, че сами трябва да се спасяваме. Загубихме много време, сега е редно много бързо да се мобилизираме. Ние ще живеем с този бежански поток, с него ще живеят и нашите деца. Тази ограда трябва да бъде изградена", подчерта Велева. Бабикян се съгласи и допълни, че ние сами не можем да се оправим и нашата съдба ще бъде много тъжна. „Дразнещото беше, че Борисов непрекъснато говореше за Европа и Турция, а ние какво сме?".

Снимка: бТВ