Започна работа по българската песен за Детска Евровизия 2016
Секция: КУЛТУРА
29 Август 2016 10:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна работа по българската песен за Детска Евровизия 2016

/КРОСС/ В процес на създаване е песента, с която България ще бъде представена на Детска Евровизия 2016. По музиката и текста работи успешният певец и композитор Владимир Ампов-Графа, с продуцентското участие на БНТ. Песента е с работно заглавие „Вълшебен ден" и задачата на екипа на "Монте Мюзик" е да вплете в мелодията и текста послание за силата на детските мечти, които могат да превърнат света в по-добро и светло място за живеене. Лидия Ганева, която ще представи страната ни на международния песенен конкурс тази година, много хареса композицията и вече я подготвя.

Владимир Ампов-Графа бе част от журито на националната селекция "Децата на България са супер" и е запознат с гласовите характеристики на 10-годишната победителка, която зрителите безапелационно избраха след оспорвана надпревара.

„В момента Влади Ампов е един от най-актуалните композитори у нас. Доверихме се на него, водени от желанието новата песен за Детската Евровизия да бъде с модерно звучене и да е близка до вкуса на тийнейджърската аудитория." - заяви Йоана Левиева-Сойър, изпълнителен продуцент на Детската Евровизия.

Музикантът има зад гърба си много хитове като автор и изпълнител. "Drama Queen", "A дано, ама надали", "Домино", "Дим да ме няма", "Невидим", "Чуваш ли ме", "Ако има рай" и "Искам те" са само част от успешните му авторски песни. Ампов е музикален продуцент на новите български музикални звезди Михаела Филева, Дивна, ВенЗи, Прея, Били Хлапето, Виктория Георгиева, Искрен Тончев-Искрата и автор на композиции за голяма част от обичаните български изпълнители, сред които са Мария Илиева, Любо Киров, Орлин Павлов, Белослава, Сантра и Руши Виденлиев. Той е известен с големите концерти, които прави, а в момента работи върху най-мащабния от тях- този на 6-ти април 2017 г. в зала "Арена Армеец".

Премиерата на новата българска песента за Детската Евровизия ще бъде през месец септември. С нея 10-годишната харизматична певица ще представи страната ни в 14-то издание на песенния конкурс, който ще се проведе на 20-ти ноември в малтийската столица Валета.

Предстоящото телевизионно шоу ще бъде по-различно от познатите досега. За първи път спектакълът ще се реализира от три локации и ще започне в по-ранен час от обичайното - 17:00 часа местно време. Досега 15 държави са потвърдили присъствие в Детската Евровизия 2016. Участието си в надпреварата подновяват Полша и Кипър, които отново се завръщат в конкурса.