Пламен Константинов поема руските национали?
Секция: СПОРТ
29 Август 2016 11:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пламен Константинов поема руските национали?

/КРОСС/ Пламен Константинов е гласен за селекционер на руския национален отбор по волейбол на мястото на Владимир Алекно, твърди руското списание "Лайф". Наставникът на Сборная е изпаднал в немилост след загубения мач за 3-ото място със САЩ на олимпийските игри след тайбрек и липсата на медали. Той ще бъде изритан официално през ноември, а дотогава ще се търси негов заместник, пише изданието. 

Засега кандидатите са малцина, а като най-вероятен заместник се очертава Пламен Константинов, който в момента води "Локомотив" (Новосибирск), допълва "Лайф". Андрей Воронков, който смени Алекно след Лондон 2012, също дойде от този клуб, а генералният директор на "Локомотив" Роман Станиславов е и генерален мениджър на отбора на Русия.

Константинов говори прекрасно руски и има само един недостатък - има договор с националния отбор в родината си, уточнява публикацията. Като основен съперник на Гибона се смята Борис Гребенников, който обаче още няма успехи на клубно ниво.

Възможно е ако Гибона получи добра оферта, да предпочете руския вариант като по-добър. Въпросът е в личните условия, които ще му бъдат гарантирани.