Немски политик: Западът и САЩ извършиха сериозни грешки по отношение на Русия
Секция: Русия
29 Август 2016 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Немски политик: Западът и САЩ извършиха сериозни грешки по отношение на Русия

/КРОСС/ Западът извърши сериозни грешки по отношение на Русия, отказвайки неведнъж да зачита интересите й. Това заяви в интервю за Die Welt известният немски политик Грегор Гизи. Към грешките той причисли бомбардировките над Югославия, американската ПРО в Източна Европа, както и стремежът Украйна да бъде приета в НАТО, в резултат на което Черноморският флот на Руската федерация щеше да се окаже на територията на Алианса.

Като минус Гизи отчита и въвеждането на санкции във връзка с присъединяването на Крим към Русия. По думите му, в този случай е трябвало да се приемат други дипломатически мерки.

„Като член на политическия съвет на Асоциацията на средния бизнес мога да кажа, че санкциите удрят по нас много по-силно, отколкото по Русия", добавя той. Освен това, посочва политикът, в отговор на ограниченията Москва „прави всичко, за да отслаби Европа", например установява отношения с Турция.

Грешки по отношение на Русия е направила и Америка. Според него президентът на САЩ Барак Обама не е трябвало да нарича Русия „регионална сила". "Путин е борец с хватка на тигър, на такъв човек не трябва да се говорят подобни неща", посочи политикът.