Путин няма да присъства на септемврийската сесия на Общото събрание на ООН
Секция: Русия
29 Август 2016 18:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин няма да присъства на септемврийската сесия на Общото събрание на ООН

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин няма да присъства на септемврийска сесия на Общото събрание на ООН. Това каза прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков. "Президентът няма планове да участва в Общото събрание тази година", заяви Песков. 71-вата сесия на Общото събрание на ООН ще се проведе в Ню Йорк 20-26 на септември.

Дебатът ще започне с речи на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун и председателя на 71-вото заседание на Общото събрание, Питър Томсън. Първият ден ще говорят президентите на САЩ и Франция Барак Обама и Франсоа Оланд, както и премиерът на Великобритания Тереза Мей.

Междувременно стана ясно, че Владимир Путин е отменил очакваната визита в Турция на 31 август, когато трябваше заедно с турския си колега Ердоган да бъде в Анталия за приятелската среща между футболните отбори на Русия и Турция. Това заяви прес-секретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков пред ТАСС.

По-рано турските медии съобщаваха, че пристигането на Путин в Анталия ще бъде втората крачка за нормализиране на отношенията с Турция след посещението на Реджеп Ердоган в Санкт Петербург.

Не е обявена официална причина за отменената визита.