Историческото сливане между DELL и EMC се очаква да приключи на 07.09.2016
Секция: Технологии
31 Август 2016 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Историческото сливане между DELL и EMC се очаква да приключи на  07.09.2016

//КРОСС/Dell Inc. и EMC Corp. официално обявиха, че възнамеряват да приключат сделката по сливането между Dell и EMC в сряда, 7 септември 2016. Новата компания ще се казва Dell Technologies и ще започне да оперира веднага след посочената дата.

Информацията се появи непосрествено след одобрението на сделката между Dell и EMC от Китайското министерство на търговията, което е оторизирано да разрешава подобни сливания на месния пазар. Министерството на търговията на Китай беше и последният държавен орган, възпрепятстващ събирането на двете компании. Сделката бе гласувана и приета от акционерите от EMC още на 19 юли с мнозинсто от 98%. Интересно е да се отбележи, че въпросните 98% от акционерите всъщност притежават 74% от компанията.

„Това е исторически момент както за DELL така и за EMC. Обединени, ние ще сме по-добре позиционирани на пазара и стратегически ще се насочим към развитие в сферите на цифровата трансформация, базите данни, конвергентната инфраструктура, хибридните облаци, мобилните технологии и сигурността", заяви Майкъл Дел, председател и изпълнителен директор на Dell Technologies. „Инвестициите ни в иновации, както и близо 140 000 наши служители по целия свят, ще предоставят необятни възможности, сила и гъвкавост и ще задълбочат още отношенията ни с клиентите, било то обикновени потребители или големи организации".

„Изключително съм горд с това, което направихме с EMC. Започнахме като малък и скромен „start up" бизнес в Бостън и стигнахме до световна компания основно благодарение на отдадеността на нашите клиенти", каза Джо Тучи, председател и изпълнителен директор на EMC. "Сливането между Dell и EMC е на път да създаде новия работен кон в IT индустрията, предлагащ бъдещите технологии и решения в сферата".

Цената на сделката ще бъде платена с парични средства по 24.05 долара за акция, а остатъкът ще се издължи в акции, като се очаква тя да приключи окончателно в периода май-октомври 2016 година. Така акционерите на EMC ще получат по около 33.15 долара на акция в брой, както и акция във VMware, която ще продължи да бъде самостоятелна, публично търгувана компания. Акциите на EMC с борсова сигнатура „EMC" ще бъдат спрени за търгуване на Ню Йоркската стокова борса. Акции с борсова сигнатура "DVMT" се очаква да започнат да се търгуват на същата борса от 07.09.2016.