Японски учени създадоха лук, който не предизвиква сълзи (Видео)
Секция: Технологии
04 Септември 2016 17:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Японски учени създадоха лук, който не предизвиква сълзи (Видео)

/КРОСС/ В Япония учени създадоха лук, от който при рязането не се плаче. Иноваторите работят за компанията House Foods Group INC ("Хаус фудс груп Инк") в страната на изгряващото слънце. Те съсредоточили усилията върху биохимичен процес, благодарение на който при рязане лукът не предизвиква сълзи у готвача.

Зеленчукът бе представен от ръководителя на японския екип Шинсуке Имай в Чиба в петък. Тайната е, че в този вид лук ензимите, които ни карат да плачем, са изключително малко. Иновацията е плод на 20-годишен труд от страна на Имай.

Лукът на японските учени ще се появи в търговската мрежа на островната държава през есента, а цената му ще е два пъти по-висока от тази на традиционния.

Video:https://www.youtube.com/watch?v=opKJowRzM5A