Интензивен трафик на българо-турската граница, километрично задръстване по АМ "Хемус"
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Септември 2016 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен трафик на българо-турската граница, километрично задръстване по АМ "Хемус"

/КРОСС/ Километрично задръстване се е образувало в района на 46-и километър по магистрала "Хемус" в посока към София. Движението се извършва в една лента и задръстването започва 2 километра преди тунела "Ечемишка".

Трафикът на българо-турската граница е интензивен. На граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Капъкуле" има 5-километрова колона от ТИР-ове.

Шофьори на тежкотоварни автомобили казаха за "Хоризонт", че чакат да преминат границата повече от 20 часа. Граничният пункт "Капитан Андреево" работи на пълен капацитет. Отворени са за движение 10-те платна за леки автомобили. Очаква се в късния следобед движението да се засили.

През граничните пунктове "Капитан Петко войвода" и „Ивайловград" пътуването към Гърция и към България е по-спокойно. Затова пътуващите могат да ползват алтернативни маршрути и да преминат българо-гръцката граница през тези пунктове.

По информация на Дирекция „Гранична полиция" към момента обстановката по граничните пунктове е нормална. Засилен е потокът от автомобили за излизане от страната на „Кулата" и „Маказа", както и по двата моста над Дунав, но няма струпване от изчакаващи товарни автомобили.