"Бузлуджа - паметта на времето" в НДК
Секция: КУЛТУРА
07 Септември 2016 07:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Бузлуджа - паметта на времето" в НДК

/КРОСС/ На 15 септември от 18:30 часа в Националния дворец на културата ще бъде открита изложбата "Бузлуджа - паметта на времето". Тя е част от по-широка инициатива за опазването на Монумента на Бузлуджа и цели да продължи обществения дебат и да допринесе за преосмислянето на ролята на архитектурното наследство в България от времето на комунизма. Изложбата е представена от Фондация "Проект Бузлуджа" и фестивала за архитектура и градска среда ONE ARCHITECTURE WEEK. Можете да я разгледате до 25 септември (неделя) от 11:00 до 19:00 часа. 

Подарете си едно изключително преживяване с Фестивала за поп и рок музика - „София 2016" с участието на обичани български изпълнители - 16 септември (петък), Зала 1 от 19:00 часа.

„Две пръчки, три съчки" - куклен спектакъл за деца от 4 до 7 години можете да гледате на 16 септември (петък), 18 септември (неделя) и 22 септември (четвъртък) в Зала 4 от 09:00 до 14:00 часа.

Изключителният, виртуозен и екстравагантен музикант - Найджъл Кенеди ще изнесе концерт на 17 септември (събота) от 20:00 часа в Зала 1. Световноизвестният цигулар, с рекорд в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена (за запис от 1989 г. на "Годишните времена" на Вивалди, с над 2 млн. продадени копия), ще представи у нас именно своя нов иновативен прочит на "Новите четири годишни времена" - с ново звучене, различна визия, много фантазия и енергия. Найджъл Кенеди и неговият бенд от четирима музиканти идват в България по любезната покана на Иво Станков и Лондонския фестивал на българската култура и на "София Симфоникс" с диригент Маестра Любка Биаджони.

Детската постановка „Клоунът и неговите деца" ще можете да гледате на 17 септември (събота) от 09:00 - 14:00 часа в Зала 4 на Двореца. Кой управлява вълшебната латерна, кой води представлението, кой е режисьор и кой актьор? Клоунът или неговите деца? Защото само куклите могат да бъдат толкова наивни и смешни, толкова самоуверени и непохватни, толкова чистосърдечни и обичливи, колкото техния баща - Клоунът!