Италианско цирково вариете гостува в София по покана на Столичен куклен театър
Секция: КУЛТУРА
07 Септември 2016 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Италианско цирково вариете гостува в София по покана на Столичен куклен театър

/КРОСС/ От 16 до 22 септември 2016 г. София ще бъде домакин на 9-тото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите", който се организира от Столичен Куклен Театър и Столична община с подкрепата на Министерство на културата, АКТ-УНИМА България и Съюз на артистите в България.

Фестивалът тази година включва над 40 представления и за първи път ще участва и цирк! CIRCO PANIKO от Болоня, Италия ще представи един наистина невероятен спектакъл - цирково вариететно шоу - "Gran Paniko Al Bazar".

Представлението е атрактивна смесица от цирк, клоунада и театър. Музиката на живо е една от големите атракции на CIRCO PANIKO от самото начало, а музикантите постоянно свирят и сменят инструментите си: пиано, контрабас, китара, духови инструменти, индийска лютня и още и още, за да създадат различна атмосфера от джаз до латино салса, от валс до индийска музика, от пънк до балкански ритми ... докато в това време страхотни акробати показват специални циркови изпълнения - китайски скокове, ходене по въже, въздушен танц, жонглиране, баланс...

Стара, скърцаща врата се отваря бавно и тъмнината е пронизана от лъч светлина и звука на далечен смях - пробужда се таен свят... какво е това? Стар дюкян, пълен с дрънкулки, мебели, дрехи, цимбали и духови инструменти, безумни и странни създания, заключени от много години вътре в този „базар".

"Gran Paniko Al Bazar" ще има общо 7 представления, а шатрата му ще бъде разположена в новия парк Възраждане (зад МОЛ София).

И тъй като по време на фестивала Столичен куклен театър празнува своя 70-ти рожден ден, очаквайте още много изненади и незабравими емоции за всички малки и големи зрители!