Първо посещение на Airbus A380 на Луфтханза в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Септември 2016 17:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първо посещение на Airbus A380 на Луфтханза в София

/КРОСС/Германската авиокомпания Луфтханза планира първо посещение на Airbus A380 в София в неделя, 16 октомври 2016 г. Най-големият пътнически самолет в света ще осъществи специален полет от Франкфурт и се очаква да кацне в София около обяд. На премиерата на Airbus A380 делегация от политици, клиенти на авиокомпанията и медии ще имат възможността да посетят двуетажния самолет, който ще остане няколко часа в българската столица. Цялото събитие се организира в партньорство с Луфтханза Техник и Летище София.

„С визитата на нашия флагман искаме да популяризираме полетите на дълги разстояния с A380 сред клиентите в България", сподели Александър Толвет, регионален директор на Lufthansa Group в България. „България и Луфтханза споделят обща история през годините. Това събитие представлява чудесна възможност да запознаем потребителите и широката общественост в страната с нашия A380. Българите, които планират пътувания чрез хъба ни във Франкфурт до американските градове Лос Анджелис, Сан Франциско или Маями, както и до азиатските мегаполиси Делхи, Хонг Конг, Шанхай и Сингапур, могат да изпитат удоволствието да летят на борда на нашите A380 в една от четирите модерни класи за пътуване. Освен това, заради своите размери Airbus A380 е приблизително с 30% по-безшумен от настоящата генерация широкофюзелажни самолети".

Превозвайки общо до 509 пътници, само горният етаж на самолета предоставя 8 места в първа класа и 78 места в бизнес класа, които могат да се използват и като стандартни по размер легла. Основният салон осигурява пространство за 371 места в икономична класа, като по-малък брой места от тази класа са разположени и на горния етаж. Новата Премиум икономична класа също e в основния салон и предлага на 52-ма пътници с 50% по-голямо пространство за краката, в сравнение с икономична класа, както и допълнителен брой багаж.

Очаква се единственият български пилот на A380 в Луфтханза - Марио Бакалов, с ранг старши първи офицер, да бъде част от летателния екипаж, който ще управлява самолета до София в този ден. Въздухоплавателното средство ще може да бъде забелязано от различни точки в града по време на своя подход за кацане на столичното летище.