Жертвоготовността на мъжа е най-привлекателна за жените
Секция: ЛЮБОПИТНО
10 Септември 2016 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жертвоготовността на мъжа е най-привлекателна за жените

/КРОСС/Тайната за това какво прави един мъж неустоим за жените, не се крие нито във външността, нито дори в чувството за хумор.

Оказва се, че това, което привлича най-силно жените, е готовността на мъжа да се жертва за другите. Така е поне за жените, които търсят сериозна връзка, сочи последното изследване по въпроса, публикувано в списание British Journal of Psychology.

Освен това става ясно, че мъжете, които са безкористни и склонни да поставят нуждите и желанията на другите над своите, правят секс по-често.

Изследването проследило колко често правят секс мъжете, които се занимават с благотворителност или помагат на останалите по друг начин.

Оказало се, че мъжете, които проявявали алтруизъм, правели секс по-често и имали повече партньорки.

По време на друго изследване от януари тази година, публикувано в списание Evolutionary Psychology, на над 200 жени било предложено да изберат най-привлекателния мъж сред множество представители на силния пол, част от които били склонни към алтруизъм, а другите - не.

За партньори за една нощ жените избирали привлекателни егоисти. Но за сериозни отношения предпочитали алтруистите, независимо от тяхната външност.