Класика в приказки за старта на учебната година
Секция: КУЛТУРА
14 Септември 2016 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Класика в приказки за старта на учебната година

/КРОСС/ Класен и класически старт на учебната година дава Sofia Ring Mall. На 15 и 16 септември от 19 ч. на откритата му сцена ще се проведат два изключителни концерта под надслов „Класика в приказки".

Запитвали ли сте се колко от децата в днешно време са се докосвали до магията на класическата музика и поемат по пътя на нейното опознаване? За да промени отговора на този въпрос, талантливата пианистка Мария Каракушева ще представи проекта „Класикa в приказки" - един изключителен музикален спектакъл в две части. С него Sofia Ring Mall, съвместно с Yamaha, ще посветят децата във вълшебството на класическата музика, ще им покажат удоволствието от това да възпроизвеждат сами мелодии, любими на цял свят, и ще помогнат на повече родители да осигуряват отлично музикално възпитание и образование за своите наследници.
В спектакъла под музикалния съпровод на пиано и класически оркестър и с помощта на куклени актьори децата ще се „срещнат" с десетки любими произведения. Част от магията ще бъдат звездните музиканти Илиана Тодорова и Момчил Атанасов, а под ръководството на диригента Владимир Джамбазов и режисьорката Владислава Джамбазова класически оркестър с участието на Quarto quartet и деца-изпълнители ще завладеят публиката с обаятелни мелодии. Поли Генова пък ще даде личния си пример и ще разкаже как класическата музика я е докоснала от дете.
Всички гости на спектакъла в Sofia Ring Mall на 15 и 16 септември от 19:00 ч. ще могат да се възползват от специални намаления на музикални курсове и уроци за деца, както и от отстъпки за закупуване на музикални инструменти. Съюза на българските композитори пък ще присъства със собствен щанд, където ще се предлагат компакт дискове с класическа музика и ноти за деца.
Проектът „Класика в приказки" затвърждава концепцията на Sofia Ring Mall да организира ексклузивни събития, случващи се за първи път, и да се наложи като предпочитана дестинация не само за шопинг, а и за забавление, развлечение и максимално пълноценно прекарване на свободното време на цялото семейство.