Георги Гьоков: БСП ще работи за цялостно законодателство, засягащо хората с увреждания
Секция: ПОЛИТИКА
16 Септември 2016 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Гьоков: БСП ще работи за цялостно законодателство, засягащо хората с увреждания

/КРОСС/ „БСП ще работи за цялостно законодателство по отношение на хората с увреждания, за да могат те да виждат и да усещат помощта на държавата". Това заяви народният представител от БСП Лява България Георги Гьоков в предаването „Червена линия" на Радио „Фокус".
„Трябва да започнем най-напред с реформата на ТЕЛК системата. Защото в момента хората остават с усещането, че там има огромна несправедливост", посочи Гьоков. Той припомни за хилядите случаи на установени корупционни практики в тези ТЕЛК комисии, на несправедливо даване на по-високи проценти на неработоспособност", посочи народният представител.
„Въобще в тази посока трябва да се тръгне - от ТЕЛК-овите решения, трябва да се стигне до създаването на единен регистър, който и сега го има, но го има само на книга и законодателно, а иначе на практика няма такъв регистър на хората с увреждания", обясни Гьоков. Той бе категоричен, че ако не сега като опозиция, когато БСП управлява самостоятелно или в коалиция, ще се опита да реши тези проблеми.