Wizz Air обяви две нови линии за България
Секция: Туризъм
16 Септември 2016 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Wizz Air обяви две нови линии за България

/КРОСС/Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, и най-голям нискобюджетен превозвач в България, днес обяви нова линия от София до Катания на остров Сицилия, както и вътрешен маршрут, свързващ столицата с Варна, стартиращи от 26 март 2017. Полетите до Катания ще са два пъти седмично в сряда и неделя, а до Варна ще се обслужват ежедневно, на цени от BGN 19.99*.
От първия си полет през 2006, Wizz Air постоянно разширява своята дейност в България. Авиокомпанията оперира от три летища: София, Варна и Бургас, и предлага полети по 33 линии до 17 държави от България. Авиокомпанията обяви наскоро плана си за по-нататъшно развитие, с пускането на седми самолет, който ще пристигне в базата в София през декември. Новият самолет означава 42% повишен капацитет места на годишна база и ще обслужва, обявените днес маршрути, както и по-рано съобщените до Нюрнберг, Базел и Донкастър Шефилд. Със седмия самолет, който ще пристигне през декември, Wizz Air инвестира още $98m*** в базата в София, достигайки общо над 280 служители в България. Самолетът ще допринесе също и към местната икономика, подкрепяйки създаването на индиректна работна ръка на летището, в транспорта, хотелиерската и туристическата индустрии. Чрез България, дейностите на Wizz Air тази година ще подпомогнат повече от 1,000 работни места** в свързаните индустрии.
Новите линии са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com.

По време на пресконференцията в София, Джордж Михалопулос, търговски директор на Wizz Air каза: "Днешната новина отново подчертава нашата ангажираност към България. Ние донесохме нискотарифното пътуване тук преди 10 години и оставаме силно ангажирани да доставяме още линии, да развиваме инфраструктурата и да инвестираме в нашата база в София. Днешната новина не носи за българските ни пътници само атрактивна дестинация за почивка в Сицилия, но започва нова ера във вътрешните полети
в България с линия, свързваща София и Варна. Нашите тарифи от София до Варна, започващи от BGN 19.99 се конкурират с наземния транспорт, но клиентите ще стигнат до дестинацията много по-бързо. Позволете ми да използвам тази възможност, за да обявя идването на нашия чисто нов A321 в София през 2017 и да ви припомня новите линии, които ще стартираме през идващите седмици и месеци, за да свържат София с Кутаиси, Будапеща, Донкастер и Базел. Всичко дотук просто потвърждава нашата отдаденост към България."