Доц. Иво Христов: Внимавайте кой е вицепрезидент на г-жа Клинтън!
Секция: ПОЛИТИКА
20 Септември 2016 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доц. Иво Христов: Внимавайте кой е вицепрезидент на г-жа Клинтън!

/КРОСС/ Човекът в сянка зад Хилъри Клинтън може да се окаже много ключова фигура след шест - седем месеца.
Това каза в ефира на Поглед тв доцент Иво Христов и препоръча да внимаваме кой е вицепрезидент на Клинтън.
Аз подозирам, че г-жа Кринтън ще играе ролята на ракетен носител. Да додрапа някак си до инагорацията, а след това може да се случи това, което се случи преди повече от 70 години - един друг бивш вицепрезидент да стане президент, който да подпали Студената война. Казваше се Хари Труман, посочи Иво Христов.
Америка е голямо сложно общество. Америка в момента е на стендбай. Вървят избори. Там се борят няколко лобита. Всички знаем, че едното е глобалисткото лоби, което е избрало за седалище САЩ и чийто говорител е г-жа Клинтън.
А от друга страна - кръговете зад Тръмп, който е само един говорител, нищо повече, - изолационистката Америка, за която толкова много се говори, която иска да концентрира своите усилия за разрешаването на тежките структурни проблеми на САЩ.
И в момента ние се намираме в опасна ситуация - хегемонът иска, но вече не може. Но от друга страна - може и да не може, но няма да пусне кокала на геополитическия контрол.
И в този смисъл нещата са много опасни, коментира доц. Христов.
Според него тази война може да завърши с взаимно унищожение и затова се търсят други - конвенционални и неконвенционални средства за разрешаването на този проблем.
Но в крайна сметка системните противоречия между САЩ и Русия, между САЩ и Китай, няма начин да бъдат решени по друг начин, допълни той.

Повече от анализа на доц. Иво Христов може да прочетете тук.