Реформаторският блок се регистрира в ЦИК за президентските избори
Секция: ПОЛИТИКА
20 Септември 2016 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Реформаторският блок се регистрира в ЦИК за президентските избори

/КРОСС/ Реформаторскит блок подаде документи за регистрация за участие в предстоящите президентски избори, предаде Агенция "Фокус".

Пред журналисти, кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков заяви: „Дойдохме да се регистрираме , за да дадем възможност на свободните хора да направят своя избор за държавен глава. Искаме за нас да се гласува по убеждение, а не под строй. По думите му най-големият им конкурент на изборите ще бъде БСП.

По думите му президентската институция в България има изключително важна роля, а правомощията на държавния глава не са никак малки. „Дори ако започнем за националната сигурност и правовия ред. Това означава, че президентът може да помогне да се заздрави фундаментът на страната, а уродливите явления във всички системи, включително и в политическата, растат на лоша основа", допълни Трайков. Ккандид-президентската двойка, издигната от РБ е Трайчо Трайков - ген. Съби Събев.

По отношение на енергетиката и АЕЦ-„Белене" Трайков посочи, „Дали плащането на голяма сума предварително ще е успешно, трябва да се прецени. Изразявам надежда, че хората, които взимат тези решения, ще вземат всички факти предвид".