Храни, които пречат на доброто настроение
Секция: Здраве
23 Септември 2016 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Храни, които пречат на доброто настроение

/КРОСС/ Хората сме зависими от храната, за да съществуваме, за да сме здрави и щастливи. Ето защо изразът „Храната е лекарство и лекарството е храна“ е толкова верен. Често когато изпаднем в лошо настроение, прибягваме до парченце шоколад.  Foodpanda, подбра някои храни, които да хапваме по-рядко, за да сме в добро благоразположение на духа и да се чувстваме щастливи.

·         Пържени фъстъци- те съдържат натрий, който води до депресии, умора, лошо настроение и главоболие. 

·      Пакетирани десерти – те съдържат рафинирана захар и наситени масла, които водят до апатия и променливо настроение.

·         Маргарин- високото му съдържание на наситени мазнини води до повишаване на килограмите и поява на целулит, което влия е лошо на настроението и самочувствието ни.

·         Консервирани храни- освен високото съдържание на натрий, в тях има много сол и Е-та,  които запушват артериите ни и изпращат негативни сигнали до мозъка ни. 

·         Чипс- съдържа растително масло, което е с много Омега 6 мастни киселини, които разрушават Омега 3  към, които се стремим. Омега 6 киселините водят до възпаление и емоционални нестабилности.