Пет години от трагичните събития в село Катуница
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2016 13:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пет години от трагичните събития в село Катуница

/КРОСС/ Навършват се пет години от трагичните събития в пловдивското село Катуница. С възпоменателно траурно шествие и запалени свещи жителите на Катуница ще почетат паметта на двете момчета - Ангел Петров и Павел Толев, които загинаха при размириците в селото през 2011 година.

Кметът Красимир Юруков съобщи, че траурното шествие ще започне в 19:00 часа тази вечер, като жителите на Катуница ще тръгнат от кметството, ще преминат по надлеза и ще стигнат до лобните места на Ангел и Павел. „Пет години по-късно Кирил Рашков и семейството му вече не са в Катуница, но раната кърви. Това бяха две дечица, твърде млади, за да си отидат. Едното беше прегазено, а другото почина на следващия ден, 24 септември 2011 година, вследствие стрес, напрежение и сърдечна операция", каза още Юруков. Той добави, че лозунгът на траурното възпоменателно шествие е същият както всяка година - "Няма да забравим! Няма да простим!".

19-годишният Ангел беше прегазен от бус, управляван от близък до фамилията на Кирил Рашков, известен като цар Киро на 23 септември 2011 година, а братовчед му Павел Толев на 17 г. почина на следващия ден от разрив на сърцето, вследствие на стреса от преживяното. Случилото се бе последвано от нахлуване на футболните агитки в селото и дни на протести и напрежение от страна на жителите на Катуница.