Той е на 37, обиколил е целия свят и ни препоръчва 12 дестинации
Секция: Туризъм
24 Септември 2016 16:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Той е на 37, обиколил е целия свят и ни препоръчва 12 дестинации

/КРОСС/Гунар Гарфорс е на 37 г. и има щастието да е бил във всички страни по света. Близките му често го питат коя страна най-много му е харесала. Гунар трудно може да посочи само една. Затова решава да състави списък с топ дестинации. Той препоръчва да посетим тези 12 страни.

В списъка на Гарфорс, който е публикуван от The Independent, на първо място стои северната ни съседка - Румъния. „Трансилвания е известна със своите старинни замъци, планини и разбира се - Дракула. Не трябва да забравяте и за нощния живот в столицата Букурещ. Там правят най-хубавата бира", споделя впечатленията си пътешественикът.

По думите му не е добра идея да пропуснем Мадагаскар с неговите „плажове, лемури и баобаби", а също така и Исландия с горещите извори - само си вземете бански, потопете се в 40-градусовата вода и се наслаждавайте, докато по косата ви се трупа сняг. „Нереално е", казва Гунар.

В списъка присъства още Киргизстан. „Потресаваща природа, красиви базари и дружелюбни хора, ако не смятат, че сте американски пилот, който иска да избяга с една от местните красавици. Донесете си и чашка, тук правят най-добрата водка", казва Гарфорс.

Следващата страна в списъка е република Кирибати в Микронезия. Определя я като рай. Тук няма разкош, но гостоприемството на местните и изобилието от морски дарове е огромно. Наслаждавайте се на света извън представите за цивилизация, съветва Гунар. Тук можете да чуете едва 2-3 самолета за цяла седмица.

В личния рейтинг на пътешественика присъстват още: Нова Зеландия - „бели, черни и златисти плажове". Никарагуа - „най-добрите възможности за гмуркане".

Сиера Леоне - очакват ви удивителни плажове, усмихнати хора, но не и инфраструктура. Доминиканска република - най-непознатият остров в Карибско море с вулкани, кипящи езера, потайни плажове и тропици.

Норвегия - и то западното крайбрежие с девствени гори, фиорди, водопади, ледници, малки селца, северно сияние и полунощно слънце.

Уругвай - спокойна страна между Аржентина и Бразилия с много интересен народ.