Четирима са участниците в конкурса за изграждане на система за велосипеди в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Септември 2016 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четирима са участниците в конкурса за изграждане на система за велосипеди в София

/КРОСС/Комисията за избор на концесионер за изграждане и управление на система за обществени велосипеди в София, отвори документите на участниците. Отворени са предложенията на четиримата участници в конкурсната процедура:
- „Метрополис Груп" АД. Дружеството предлага годишно концесионно плащане в размер на 63 920, 87 евро при продължителност на концесията 9 години.
- „СОБайк" ДЗЗД. Дружеството предлага годишно концесионно плащане в размер на 80 000 евро за срок от 10 години.
- „Вело Арчър София" ДЗЗД. Дружеството предлага годишно концесионно плащане в размер на 111 111,11 евро и срок на концесията 10 години.
- Гражданско сдружение „София Байк". Сдружението предлага 700 000 евро за общо 8 години срок на концесията.
Концесионерът, който бъде избран, трябва да изгради 33 станции с по 12-14 велосипеда, общо 400 велосипеда за първоначално въвеждане на системата в широкия градски център, а след това и разширение с още станции в други части на града, съобщава още Столична община.
Цената за наем на велосипед не може да бъдат по-високи от 1.00 лв. за първия час, а за всеки следващ час може да бъде завишена също с 1 лв. Първите 30 минути от всяко използване на велосипед ще са безплатни, което на практика осигурява безплатно пресичане на центъра.
Концесионерът трябва да инвестира за минимум 8 години 1,6 млн. лв., като получава право да използва 150 места за външна реклама. Изпълнителят ще плаща концесионна такса най-малко в размер на 93 хил. лв. на година.