Герджиков: Заличаването от изборните списъци би паднало в съда
Секция: ПОЛИТИКА
25 Септември 2016 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Герджиков: Заличаването от изборните списъци би паднало в съда

/КРОСС/Нароиха се мното университети, с ниско качество. Дондуркат студенти, за да вземат пари. Голямо количество брак произвеждаме във висшето образование, което е жестоко за България.Това заяви университетският преподавател и бивш шеф на парламента Огнян Герджиков.

Само като си знае факултетният номер, студентът вече знае, че ще му се пише положителна оценка, добави горчиво то пред БНТ.

Той коментира и съдбата на партията, чийто представител бе в Народното събрание. Припознах НДСВ като безпартиен. Но партията се сгромоляса, боли ме! От първа политическа сила, сега НДСВ е в графата "други".."Хората, казват - "при вас беше най-добре, най-спокойно.." Но като че ли е било преди двеста години, а не преди десет години, съжалява професорът.

Бившият председател на парламента проф. Огнян Герджиков коментира, че има пропуски при въвеждането на задължителното гласуване у нас. Той коментира, че Конституционният съд ще отмени санкцията - при 2 последователни негласувания на избори без уважителна причина гражданите да бъдат заличавани от избирателните списъци. По думите на Герджиков тази санкция е несъвместима с правовата държава.

Герджиков заяви, че въпросът е принципен и това е лишаване от права."Значи, по времето на робовладелството е имало "гражданска смърт". Това е елемент от гражданската смърт. Как така в 21 век в демократична държава ще лишаваш някого от права за това, че 2 години е пропуснал изборите без извинителна причина? Това е абсолютно недопустимо и аз съм убеден, че конституционните съдии, щото това е внесено в Конституционния съд, ще отменят тази разпоредба от Избирателния кодекс", каза още проф. Герджиков.