Н.Пр. Ерик Рубин: Нелепо е да не поддържате връзки с Русия
Секция: ПОЛИТИКА
25 Септември 2016 18:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Н.Пр. Ерик Рубин: Нелепо е да не поддържате връзки с Русия

/КРОСС/Имате дълбоки исторически връзки с Русия, тя е близо до вас. Представата, че не може да се поддържат връзки с Русия е нелепо. Грешно е, че не може да имате добри отношения с Русия ако поддържате връзки с европейските страни и САЩ. Това също е нелепо, каза пред bTV американският посланик в България Н.Пр. Ерик Рубин.

Той коментира и съвместната охрана на българското небе от български и американски пилоти. Мисията по обща охрана на небето ви бе успешна. Тя бе израз на истинско партньорство. Всички разноски по кратката мисия бе поета от САЩ. В същото време България осъвременява своите ВВС. Ние искаме да подкрепим това. Обмени се и опит между пилотите. В момента бойната ви авиация е малка и всеки знае, че се нуждае от модернизация. Това бе подкрепяща мисия, с която се гордеем, посочи посланикът.

Невярно е, че няма нови американски инвестиции в България. 1 млрд.лв. са влезли като директни американски инвестиции. Но явно това не е достатъчно. Искаме цифрата да стане 1 млрд. долара, обясни той.

Във всяка страна има корупция. В моя роден щат Ню Йорк двама високопоставани политици са в затвора за това. В България законодателството се развива. Ние ще помогнем за повече прозрачност. Затова подкрепяме свободните медии, разследващата журналистика, заяви Рубин.

България е външната граница на ЕС. България върши добра работа, но това е скъпо начинание и се нуждаете от помощ. Ние също се опитваме да помогнем. Сътрудничеството ни с вашите гранични власти е близко. Няма да заменим ЕС, но искаме да помогнем, посочи Рубин.

Ние не коментираме избора преди да е приключил. Страните членки на ООН трябва да кажат, кой е най-добрият избор. Не можем да коментипраме, преди изборът да е приключил. Така посланик Рубин отговори дипломатично на въпрос за българския кандидат за шеф на ООН Ирина Бокова.