Софийската филхармония oткрива новия 88-ми творчески сезон
Секция: КУЛТУРА
26 Септември 2016 13:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Софийската филхармония oткрива новия 88-ми творчески сезон

/КРОСС/ Този петък, 30 септември, Софийската филхармония открива своя 88-ми творчески сезон от 19:00 часа в зала „България". Концертът ще се състои под палката на харизматичния диригент Константин Тринкс, в изпълнение на пленителното сопрано Александра Любчански и с участието на НФХ „Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров. В рамките на вечерта ще оживеят митове и образи от легендите, претворени в бляскави романтични произведения.

Този концерт слага началото на един динамичен творчески сезон, обединен около световни имена и музикални шедьоври, с което Софийска филхармония дава заявка за един изключителен, вълнуващ творчески сезон.
Изпълнители и диригенти от световна класа, най-актуалните имена в световните афиши и млади, но ярко изгряващи звезди, ще застанат пред Националния оркестър и Националния филхармоничен хор.

Творчеството на Владигеров, Вагнер и Щраус е белязано от характерните за романтичната епоха разточителство и размах на изразните средства. Това определя и облика на програмата, в която оркестърът избухва в пищни хармонии, а пътят към съвършенството е път към Любовта.

Александра Любчански е многостранен артист - блестяща пианистка с със съзвездие от престижни награди и водещо сопрано в редица престижни оперни театри с внушителен репертоар. Работила е със забележителни диригенти като Валери Гергиев, Кент Нагано, Айвър Болтън, Стефан Золтеш, Лотер Цагросек, Роберто Патерностро, Кристоф Попен.

Константин Тринкс е диригент, известен със своята изключително активна творческа работа. Той е международно признат интерпретатор на творбите на Щраус и Вагнер, откъси от които ще представи и пред публиката на концерта. Младият диригент завладява сцена след сцена с постановки, топло приемани, както от публиката във Франкфурт, Париж, Дрезден, Щутгарт и мн.др, така и от критиката. Софийската публика го познава от ярката му работа в „Тристан и Изолда" на Софийската опера.

Билети на касата в зала „България" и в мрежата на Еventim.bg.