Руските танкове ще бъдат оборудвани с „черни кутии“
Секция: Русия
26 Септември 2016 16:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руските танкове ще бъдат оборудвани с „черни кутии“

/КРОСС/ Руските танкове „Армата", „Курганец" и „Бумеранг" ще бъдат снабдени с „черни кутии", които ще регистрират случващото се в бронираната машина в случай, че бъде унищожена, пише „Известия"в понеделник (26 септември).

Комплексът ППО-25, разработен и произвеждан от компанията „Електромашина" в град Нижний Тагил ще може мигновено да регистрира запалвания в машината, мястото и причината за огъня, след което самостоятелно да регулира посоката и количеството противопожарна пяна в зависимост от силите на пожара. „Системата вече е преминала предварителните изпитания и е потвърдила характериститеките си. В момента тя се изпитва в състава на военната техника", заяви началникът на пожарогасителния отдел към „Електромашина" Иля Маркин. „Една от най-важните особености на ППО-25 е, че данните за провежданото гасене ще се съхраняват, което ще позволи установяването на времето, мястото и причините за възникването на пожара", добави той.

Всяка машина ППО-25 ще има собствена система за захранване, която ще ѝ позволи да работи независимо от акумулаторите на танка.