ТВ7 обжалва решението на медийния регулатор за отнемане на лиценза ѝ
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2016 16:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ТВ7 обжалва решението на медийния регулатор за отнемане на лиценза ѝ

/КРОСС/ Ръководството на телевизиите ТВ7, Нюз 7 и детския канал "Супер 7" е обжалвало решението на Съвета за електронни медии (СЕМ) за отнемане на лиценза им. Това се разбира от съобщение, публикувано вчера на сайта на ТВ7.

Жалбата до Върховния административен съд е депозирана в медийния регулатор на 19 септември и в нея се иска спиране на предварителното изпълнение и прогласяване на нищожността на актовете на СЕМ. Съветът взе решението за отнемане на лицензите на 13 септември с гласовете на четирима от общо петимата му членове. Мотивът е, че каналите нарушават конкуренцията, като продават рекламно време на много ниски цени, докато програмата е изцяло от стари предавания - от месеци те излъчваха повторения.

Ръководството на трите канала смята, че решенията на СЕМ са незаконни и обявява, че това е "поредната брутална атака" срещу медиите и ще потърси международна подкрепа.

През май Софийският градски съд обяви в неплатежоспособност и свръхзадлъжнялост компанията "ТВ Седем" ЕАД, която е собственик на трите канала. За дата на несъстоятелността бе определена 31 декември 2015 г.