Утре ще превали дъжд
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2016 19:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще превали дъжд

/КРОСС/ През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, над източната половина от страната предимно значителна. В нощните часове и утре преди обяд, на отделни места, главно в югоизточните райони ще превали дъжд. Повече слънце ще има утре през деня над Западна България. Вятърът в източната половина от страната ще се задържи от север-североизток, слаб, по Черноморието до умерен. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, в крайните източни райони до 12°-13°. Максимални - между 17° и 22°, в София 18°.

Такава е прогнозата за времето, съобщи Анастасия Стойчева, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, преди обяд все още предимно значителна. Главно в южните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е от север-североизток, до умерен. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 20°-21°. вълнението на морето ще бъде 2, главно по южното крайбрежие до 3 бала. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месец септември и през деня ще продължи бавно да се повишава.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, но над западните райони, а по-късно през деня и над останалите планински масиви - с по-съществени разкъсвания и намаления. Само на отделни места по старопланинското било и в Странджа и Сакар ще превали. По високите части на планините вятърът ще е предимно от север, умерен. Максимална температура на 1200 м - около 11°, на 2000 м - около 5°.
През следващите дни ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има все още в сряда в следобедните часове над Източна България. В сряда и четвъртък ще духа слаб до умерен северозападен вятър. В петък вятърът ще бъде съвсем слаб, предимно южен, в много райони ще бъде и почти тихо, за кратко сутрин са възможни и мъгли. Температурите ще се повишават, по-чувствително дневните и в петък максималните ще са между 22° и 27°.