„Травиата" от Джузепе Верди по случай Международния ден на музиката
Секция: КУЛТУРА
28 Септември 2016 11:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Травиата" от Джузепе Верди по случай Международния ден на музиката

/КРОСС/ По случай 1 октомври - Международния ден на музиката, Софийската опера предлага на своите верни приятели специален подарък - възможността да гледат спектакъла „Травиата" от Джузепе Верди.

На сцената гостува за първи път като Виолета Валери талантливото сопрано Ирина Жекова. Участват и : Цвета Сарамбелиева, Иванка Нинова, Даниел Острецов, Бисер Георгиев, Хрисимир Дамянов, Димитър Станчев, Стоил Георгиев, Ангел Христов. С балета, хора и оркестъра на Софийската опера.

Диригент е Велизар Генчев.

Празникът продължава и на 2 октомври отново с шедьовъра на Верди „Травиата". В ролята на Виолета Валери приятелите ни ще видят известното сопрано от Албания Рамона Туломани. Като Алфред ще се изяви тенорът от Украйна Михайло Малафий. Зад гърба си и двамата имат много участия в Европа. Наскоро Туломани беше избрана от Светия престол да пее на канонизацията на майка Тереза в Рим. Освен албанката и украинеца в „Травиата" участват: Благовеста Мекки-Цветкова, Пламен Папазиков, Хрисимир Дамянов, Петър Бучков, Стоил Георгиев, Ангел Христов и др. С балета, хора и оркестъра на Софийската опера.

Диригент е Велизар Генчев.

„Травиата" е дело на талантливата режисура на Пламен Карталов.