Утре ще е слънчево, максималните температури ще са между 23° и 28°
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Септември 2016 20:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще е слънчево, максималните температури ще са между 23° и 28°

/КРОСС/ През нощта ще бъде ясно с минимални температури предимно между 6° и 11°. Утре ще е слънчево и почти тихо. На места в низините са възможни краткотрайни сутрешни мъгли. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще са между 23° и 28°, в София 24°. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.Такава е прогнозата за времето, съобщи за Агенция „Фокус" Анна Дякова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове е възможно да има краткотрайна мъгла. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23-25°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

През почивните дни ще бъде почти тихо, с максимални температури между 23° и 28°. В събота ще е предимно слънчево, за кратко сутрин са възможни мъгли. В неделя ще има повече облачност: сутринта в източните райони - ниска, през деня от запад ще се появи висока, след това и средна, ще продължи да се увеличава на изток. В понеделник облачността ще се вплътни и на места ще превали. Все още ще бъде сравнително топло за периода.