Болестно застрашени
Секция: Коментари
29 Септември 2016 21:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Болестно застрашени

/КРОСС/ Едва ли остана какво повече да се каже за некомпетентността на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Госпожата явно продължава да не е наясно къде точно се намира и какви са й отговорностите. След като съвсем се омота какви са постиженията на ведомството й в борбата с битовата и организираната престъпност, вицепремиерката продължава да затъва в сериозната тема за нелегалните мигранти, опасността от тероризъм и мерките, които държавата прилага спрямо тях.

Тероризмът е като тежко заболяване, за което разбираш тогава, когато е късно, прозря вчера Бъчварова. Когато един министър с ресор "сигурност" прави подобни изявления, едва ли някой гражданин се чувства особено спокоен. Омръзнало ни е да слушаме констатации! Тези, които са гласували за този кабинет, със сигурност са очаквали някой да поеме нещата в ръце и да действа, да решава проблеми. Министърката обаче отново пусна клишетата, от които най-вероятно утре ще се отрече. Вече го е правила неведнъж.
Тероризмът не е заболяване, както и Бъчварова не е лекар. Диагностицирането на проблемите определено не е от най-силните страни на този кабинет. Това обаче не пречи управляващите да започнат да мислят и прилагат мерки за справяне със сложните задачи. Ако евентуално имат капацитет. Ако нямат - да си ходят, преди съвсем да са забатачили нещата.

Докато некомпетентността и липсата на решимост властват, всички ние ще сме болестно застрашени. Некомпетентността не винаги е заразна, но води след себе си опасни рецидиви. А Бъчварова да спре да разчита само на "чуждестранните партньори", защото ако в България националният интерес не е приоритет, то другите страни поставят на първо място собствената си сигурност и благополучие.

Автор: Павлета Давидова ("Дума")