Ивайло Петев официално бе представен като старши треньор на Динамо Загреб
Секция: СПОРТ
29 Септември 2016 21:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивайло Петев официално бе представен като старши треньор на Динамо Загреб

/КРОСС/ Ивайло Петев официално бе представен като старши треньор на Динамо Загреб. Българинът бе презентиран пред медиите от директора на тима Томислав Светина, след което позира и за снимки на стадиона на тима.

Петев впечатли журналистите с отлично ниво на сърбо-хърватски и изрази намерението си да върне славата на хърватския гранд.

По изричното желание на българина, той ще дебютира начело на Динамо още в предстоящото голямо дерби срещу Хайдук Сплит. По принцип планът бе Петев да изгледа мача от трибуните, след което да дебютира в мача срещу Славен Белупо, който е след паузата за национални отбори.

Самият специалист обаче е изразил желанието си да води тима срещу Хайдук.

"За няколко месеца ще науча езика перфектно. Щастлив съм да бъда в Динамо. Два пъти отказах, но сега мисля, че е добър момент да дойда тук. Винаги съм искал да работя в този клуб. В главата ми има мисли само за успех, за създаването на велик отбор. Трябва да работим много, за да може всеки играещ в Динамо да е щастлив и най-важното, да постигаме резултати. Няма да е лесно. Знам много добре това, но ще работим и съм сигурен, че ще върнем Динамо там, където принадлежи", заяви Петев.

Той коментира и решението си да напусне националния отбор на България за сметка на Динамо. "Това е мое решение, така исках. Споразумяхме се за всички, това е моето решение и бях 100% сигурен, че искам да съм тук."

Относно предстоящия сблъсък с Хайдук и малкото време до него, Петев коментира: "Днес е първата тренировка, после имаме още две. Обещавам, че ще подобря играта на Динамо в сравнение с мача с Ювентус."