Евроспорт ще излъчва на живо кръга от Световния супербайк шампионат във Франция
Секция: СПОРТ
30 Септември 2016 17:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евроспорт ще излъчва на живо кръга от Световния супербайк шампионат във Франция

/КРОСС/Тази събота и неделя, 1-и и 2-и октомври, зрителите на Евроспорт ще имат възможността да проследят на живо стартовете от трите класа на Световното първенство по супербайк във Франция. Квалификациите в клас супербайк ще бъдат излъчени пряко в ефира на Евроспорт 1 в събота от 11.30 часа българско време. Първият манш ще бъде даден в събота от 14.00 часа по Евроспорт 2, а вторият - в неделя по същото време по Евроспорт 1. Коментатор на състезанието ще бъде Ивайло Георгиев.

Гран при на Франция е новото предизвикателство, пред което са изправени водачът в генералното класиране Джонатан Рей и вторият - Том Сайкс. Рей преодоля слаба серия от резултати с победа във второто състезание от Световния супербайк шампионат в Германия преди две седмици, а в края на сезона Сайкс няма друга алтернатива освен две победи. Англичанинът изостава с 47 точки от своя съотборник в битката за титлата. Чаз Дейвис също все още има шансове за първото място, но те са пряко зависими от отбора на Кавазаки и проблемите, които Рей и Сайкс изпитваха в последните кръгове.

Докато битката за титлата в клас супербайк се предвижда да продължи и в последните два кръга, за суперсток и суперспорт вече се подготвят две награждавания за световни шампиони. Стартът за Суперспорт е в неделя в 12:15 ч. по Евроспорт 1, а за Суперсток - отново в неделя, в 15:15 ч. по Евроспорт 2. Очаква се титлите да бъдат спечелени от Леандро Меркадо и Кенан Суфоглу, но двамата ще трябва да се докажат на най-високо ниво поне още веднъж. Дали това ще се случи - ще разберем на живо по Евроспорт тази събота и неделя.