Настимир Ананиев: Колата остава без номера за година, ако караш пил алкохол или без книжка
Секция: ПОЛИТИКА
30 Септември 2016 17:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Настимир Ананиев: Колата остава без номера за година, ако караш пил алкохол или без книжка

/КРОСС/Ако някои бъде заловен да кара без книжка или с алкохол в кръвта над 0,5 промила, ще му се свалят табелите за срок от шест месеца до една година. Това заяви пред Нова ТВ Настимир Ананиев, председател на Транспортната комисия в парламента от Реформаторския блок и заместник-председател на "Движение България на гражданите", обяснявайки промените в Закона за движение по пътищата.

По думите му, МВР ще могат веднага да спрат от движение кола, чиито шофьор е хванат без документи или с алкохол. Сега такива водачи са оставяни да се придвижат с автомобилите си, обясни той нормата. Ананиев посочи още, че пътните полицаи ще имат право да налагат глоби на място, а самите глоби се увеличават двойно за шофиране в нетрезво състояние и за превишена скорост.

Ще се отнема не само малкият, но и големият талон на превозното средство, което означава, че след това ще трябва да се прави нова регистрация в КАТ, добави Ананиев и подчерта, че за да се спрат шофьорите, които карат без книжка, трябва да се промени не само законът, но и съзнанието на българина.