Заловеният у нас французин редовно гледал по нета обезглавявания на ДАЕШ
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2016 18:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заловеният у нас французин редовно гледал по нета обезглавявания на ДАЕШ

/КРОСС/Хасковският окръжен съд ще разгледа днес искането на прокуратурата за най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража" на френския гражданин Клемен Мишел. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с пристигналия превод на български на европейската заповед за арест на французина.

Припомняме, 20-годишният французин бе заловен по сигнал в Шенгенската информационна система в опит да напусне страната ни в посока Турция на 28-ми септември.

В заповедта се посочва, че въпросният мъж е признал пред френските власти, че редовно е посещавал сайтове, разпространяващи снимки и материали, подтикващи към терористични актове и издигането им в култ, бил гледал много записи, свързани с „Ислямска държава". В някои от тези видеозаписи се представяли актове на умъртвяване чрез разстрел или обезглавяване. Младият мъж, който бил с мюсюлмански произход, се чувствал свързан с „Ислямска държава".

След като не изпълнил наложената му забрана „подписка" в полицията, на 23-ти септември е започнало наказателно преследване.