Младежите постигнаха победа само за чест срещу връстниците си от Румъния
Секция: СПОРТ
11 Октомври 2016 21:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младежите постигнаха победа само за чест срещу връстниците си от Румъния

/КРОСС/ Младежкият национален отбор по футбол завърши с победа квалификациите за Евро 2017, след като надигра с 2:0 Румъния в последната си среща от Група 5 на надпреварата. Така нашите завършват на второ място в подреждането, но за съжаление не успяха да се класират сред най-добрите четири подгласници, за да стигнат до бараж. Попаденията за младите "лъвове" в Стара Загора паднаха през първата част и бяха дело на Тони Тасев и Александър Георгиев.

Срещата започна отлично за нашите и в 16-ата минута открихме резултата. Александър Василев проби по лявото крило и центрира към Кирил Десподов. Ударът с глава на крилото на ЦСКА-София се удари в гредата, но след това попадна у Тони Тасев, който на празна врата нямаше как да сбърка.

В 35-ата минута България стигна до втори гол. Антонио Вутов се озова на чиста позиция в наказателното поле и потърси пас към Десподов, който обаче не успя да намери топката, за да отправи удар. За сметка на това зад него бе Александър Георгиев, който без да се бави я прати в мрежата.

През втората част на срещата двата отбора бяха равностойни на терена, като гостите на два пъти удариха гредите, но така и не успяха да стигнат поне до почетно попадение. Българите също можеха да отбележат гол и така да направят резултата класически, но така или иначе цифрите на таблото не се промениха.

Така България приключва квалификационния цикъл със 17 точки на втора позиция. Това е най-доброто класиране на младежкия национален отбор в последните десет години. Важно е да се отбележи, че възпитаниците на Антони Здравков бяха в пета урна при жребия за надпреварата.

Категоричен победител е отборът на Дания, който категорично спечели групата и по този начин си осигури и билети за шампионата на Стария континент. Румънците от своя страна са трети с 16.

БЪЛГАРИЯ - РУМЪНИЯ 2:0
1:0 Тасев (16)
2:0 Георгиев (35)

БЪЛГАРИЯ: Китанов, Гълъбов, Терзиев (63- Ангелов), Василев, Колев, Гамаков, Малинов, Вутов (74- Юсеин), Георгиев, Десподов, Тасев (83- Ненов)

РУМЪНИЯ: Кожукару, Ходоргеа, Олтеану, Мирон, Тудорие, Бумба, Капацина (82- Манеа), Попеску (59- Градинару), Циру, Неделчу, Калкан