Процесът срещу Иван Евстатиев беше отложен заради нови разкрития
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Октомври 2016 21:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Процесът срещу Иван Евстатиев беше отложен заради нови разкрития

/КРОСС/ Процесът срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев беше отложен за 14 ноември. Причината е, че прокуратурата иска да разпита нови свидетели, които да да дадат показания употребявала ли е 16-годишната ученичка Ирена Белухова алкохол редовно и на публично място, съобщава БЛИЦ.

"Днес стана ясно, че момичето е пило често. Един от случаите е в предизборния щаб на Евстатиев, когато той е бил кандидат за кмет. По този повод девойката е имала скандал с дядо си. Това се установи и в очната ставка между свидетеля Бойчо Мелин и дядото на детето, обясни адвокат Ташкена Колчева, защитник на Евстатиев.

Прокуратурата държи новите свидетели да обяснят какво са видели същата вечер в предизборния щаб, кой къде е стоял и колко е пило момичето, допълни адвокат Колчева. Припомняме, че експертиза показа, че по време на сексуалния акт с Евстатиев, Ирена е била с 1,73 промила в кръвта.

Днес бе вторият ден от процеса срещу екскмета, който е обвинен в изнасилването на 16-годишното момиче. И двете страни потвърждават, че е имало сексуален контакт. Момичето заявява, че е било насилено, но Иван Евстатиев е категоричен, че сексът е бил по взаимно съгласие.