БСП започва подписка и консултации с другите групи за свикване на заседание на НС
Секция: ПОЛИТИКА
12 Октомври 2016 11:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП започва подписка и консултации с другите групи за свикване на заседание на НС

/КРОСС/ БСП започва подписка и консултации с другите групи за свикване на заседание на Народното събрание. Необходими са им 48 подписа.

Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова, след като мнозинството в парламента гласува ваканция на Народното събрание от 12 октомври до 4 ноември.

„Причината за тези наши действия се казва Бойко Борисов. Не ни обвинявайте нас, че сме тук, за да защитаваме хората, които са ни изпратили и националния интрес на България", каза Нинова и заяви, че страната ни е парламентарна република. Според нея не може да се затваря парламента.

По думите на Нинова възможността да се съберат подписи в подкрепа на предложението им е реална. 

Управляващите ги е страх и спирането на работата на Народното събрание е опит да се заглуши гласът на опозицията и разговорът по най-важните теми за обществотоь каза още лидерът на социалистите. 

„Искаме да отбележим, че няма друг такъв случай в историята на Парламента", каза тя и посочи, че управляващите ги е страх от вота на недоверие и заради темата за бежанците, както и за тази, касаеща споразумението с Канада.

„Ако парламентът работеше, щеше да лъсне напълно лицето на това правителство", каза Нинова и посочи, че на управляващите им е най-удобно да се скрият от темите.