Каракачанов: При нужда трябва да отблъснем мигрантите със сила
Секция: ПОЛИТИКА
12 Октомври 2016 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов: При нужда трябва да отблъснем мигрантите със сила

/КРОСС/"Ако правителството реши да заселва трайно нелегални мигранти на територията на страната, то пада и си отива", заяви кандидатът за президент на „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" Красимир Каракачанов в Кюстендил, цитиран от "Фокус".

Според него нелегалните мигранти трябва да бъдат отблъснати със сила, ако се опитат да нахлуят в страната ни. Също така е редно да се направи промяна на „Дъблинското споразумение", а ако европейските политици не са съгласни с това, то Народното събрание да го отмени едностранно.

„Ние не се противопоставяме на тези хора, защото не са българи или защото имат различен цвят на кожата, ние се противопоставяме на тяхното настаняване поради съображения, свързани с националната сигурност на страната", заяви патриотът.

Каракачанов обеща, че ако стане президент, веднага ще свика Консултативен съвет по национална сигурност, на който да бъдат обсъдени по-тежките мерки за защита на границата ни от мигранти. В случай, че това предложение не бъде прието, то ще се инициира и референдум.

Лидерът на ВМРО също така застъпи идеята за връщане на наборната военна служба, като всички пълнолетни младежи трябва да минат на 6-месечно военно обучение.

„За да се допълнят възможностите на Българската армия, трябва да се въведе наборната служба, военното обучение в училищата, а за неграмотните младежи да има 12-месечна алтернативна служба под формата на трудово-образователна повинност", заяви Каракачанов.

Той посочи, че нито един български офицер няма да бъде повишен в звание, ако няма необходимите качества за това.

„Крайно време е български офицер, който е влязъл в армията, да мисли за службата на родината, а не да мисли как ще вземе 20-те заплати и генералската пенсия, а накрая ще отиде да се кандидатира за президент, депутат или селски кмет", заяви Каракачанов.