До 22 октомври e срокът за заявления за гласуване по настоящ адрес
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Октомври 2016 18:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До 22 октомври e срокът за заявления за гласуване по настоящ адрес

/КРОСС/ До 22 октомври всички избиратели, които имат настоящ адрес, регистриран в общината и той се различава от постоянния адрес, който е вписан в личната им карта, могат да подадат пред общинската администрация по настоящ адрес заявление за вписване в избирателен списък за гласуване по настоящия им адрес. Това каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова по време на брифинг, предаде Фокус.

„Важен срок, който изтича до края на тази седмица, а именно - 22 октомври е последният ден, в който избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право извън дома си, тоест не могат да отидат до избирателната секция, но желаят да гласуват в подвижна избирателна кутия, могат да подадат заявление за това в общинската администрация по постоянен или настоящ адрес", уточни тя.

„Същата дата е крайният срок за издаване на удостоверение за гласуване на друго място, но лицата, които имат право да получат такова удостоверение и да гласуват с него, са ограничени съгласно разпоредбата на Изборния кодекс", посочи Камелия Нейкова и допълни, че това са само членовете на ЦИК, кандидатите за президент и вицепрезидент и лицата, които ще бъдат регистрирани като наблюдатели.