Силата на благотворителността „Отблизо“
Секция: ЛЮБОПИТНО
21 Октомври 2016 13:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силата на благотворителността „Отблизо“

/КРОСС/ В неделя в предаването „Отблизо с Мира" по БНТ1 Петър Маламов, президент на Европа Форум 2016 и водещата Мира Добрева ще разговарят за философията и дейността на „Лайънс" движението. Най-голямата благотворителна организация в света отбелязва 100 години от създаването си и за първи път България ще бъде домакин на най-престижния форум на „Лайънс" клубовете от цял свят. Доброволческите инициативи на „лъвовете" по цял свят са свързани с осъществяване на социални проекти и подкрепа на млади дарования. Петър Маламов ще разкаже за програмата и гостите на форума в София, чиято кулминация е на 29-ти октомври, когато България ще поздрави гостите от цял свят. Освен спектакъла на Нешка Робева „Мистерията Еньовден" на сцената в зала 1 на НДК ще излезе и българският представител на Детска Евровизия 2016 Лидия Ганева. Феновете на малката певица също ще имат уникалната възможност да й пожелаят успешно представяне в конкурса.

Темата за благотворителността ще бъде акцент и в съботоното издание на предаването „Отблизо с Мира", когато гости в студиото ще бъдат представители от „Младежка банка" - Кюстендил. Сдружението популяризира дарителството сред младите хора и ги подкрепя финансово при реализрането на идеите им, като средствата се набират от благотворителни концерти. Как деца помагат на деца да сбъднат мечтите си, зрителите ще видят в събота (22-ри октомври) от 11 часа по БНТ1.

В събота сутрин водещата Мира Добрева ще разговаря с неподражаемия актьор Китодар Тодоров - за любовта и силата на прошката, за слабите хора и лошите им постъпки, за спасението като личен избор. А гост в рубриката „Къде са те сега" в неделя ще бъде Атанас Михайлов, познат на зрителите като Наско от „Мело ТВ мания" и част от младежката група „Ъп Даун".

Тази седмица Боряна Граматикова и нейните събеседници ще обсъдят защо младите хора все по-малко искат да работят в държавния сектор, а в „Дневникът на Червенокосата" зрителите ще имат възможност да видят най-красивите места, които изчезват с всеки прилив. Зрителите на БНТ1 ще научат какво представлява новото приложение Doglar - социалната мрежа за кучета и ще получат урок по оцеляване сред природата в максимално лоши условия с минимална екипировка или с други думи - „бушкрафт".