LeEco LeSee Pro – китайска “тесла” за доста по-малко пари
Секция: Автомобили
21 Октомври 2016 14:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LeEco LeSee Pro – китайска “тесла” за доста по-малко пари

/КРОСС/ В Лос-Анжелес премина премиерата на новия сериен електромобил LeEco LeSee Pro, сочен от създателите си за конкурент на Tesla Model S. Китайската поредна "тесла" е дело на китайски консорциум, включващ компанията Faraday Future и големия Интернет-провайдър LeTV с капиталова реализация от над 16 милиарда долара, от които над един милиард са отделени за развитието и налагането на проекта LeSee Pro, информира auto-press.net.

За пръв път като муле концепт-карът LeEco LeSee Pro беше показан на автосалона в Пекин през април тази година. Серийната машина се различава от прототипа по светлините си. Става дума за голям лифтбек от пазарния Е-клас с панорамен покрив и динамичен силует. В салона има четири отделни руксозни кресла, всяко от които снебдено с дисплей и възможност за сърфиране в Интернет. Вместо огледала, колата е снабдена само с камери.

Характеристиките на машината не се обявяват, а само е известна максималната й скорост - 210 км/ч. LeSee Pro има автопилот, като в автономен режим воланът се скрива в приборното табло. В момента китайците казват, че колата преминава последни пътни изпитания.

LeEco LeSee Pro ще се прави в изцяло нов завод в китайския град Хучжоу. Цената на електромобила също не се съобщава, но се знае че в Поднебесната империя ще е чуствително по-евтин от Tesla. Американската машина се предлага в Китай за 730 000 юана ($112 000). Представителите LeEco обещаха, че през януари догодина ще представят на салона за нови технологии CES 2017 още и кросовър, за който не е трудно да се досетим, че ще се позиционира на пазара като конкурент на Tesla Model X.