Парк Сити в Юта ще бъде със 100% възобновяема енергия
Секция: Технологии
21 Октомври 2016 17:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парк Сити в Юта ще бъде със 100% възобновяема енергия

/КРОСС/ Градчето Парк Сити в щата Юта в САЩ е сред яростните борци срещу глобалното затопляне, тъй като загряването на планетата означава по-малко снеговалежи и по-кратък зимен сезон - нещо крайно неприятно за селище, което традиционно привлича хиляди скиори и сноубордисти от цял свят. Планинската общност обаче не чака мълчаливо.

Градската управа е решила да предприеме всички възможни действия за опазване на климата. Сега Парк Сити се ангажира градчето да се захранва със 100% възобновяема енергия най-късно до 2032 година. Съобщението, оповестено на 11 октомври, идва само месец след като Солт Лейк Сити в Юта направи същото обещание за преход към чиста енергия, съобщава Greentech.bg.

"Ангажиментът на Парк Сити за 100% възобновяема електроенергия дойде от нашата общност", каза кметът Джак Томас. "Страстта за опазване на природата и нашата отговорност да се грижим за нея е част от това, което прави Парк Сити много специално място за живеене. Но Парк Сити не може да промени проблема самостоятелно. Предизвиквам другите общности из цялата страна се присъединят към нас в постигането на тази цел".