Предстоящи събития в страната за днес, 22 октомври
Секция: Предстоящи събития
22 Октомври 2016 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 22 октомври

/КРОСС/***София.
От 9.00 часа в митрополитската катедрала „Св. Неделя"ще бъде отслужена празнична света Литургия оглавена от Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, с молитвеното участие на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

***
София.
От 09.00 часа в Южен парк ще се проведе Стартират благотворителните семейни бягания NN Family Run в подкрепа на децата от SOS Детски селища България.

***
София.
В зала Универсиада ще се проведе второто издание на международния танцов фестивал „SOFIA OPEN", посветен на изкуството на състезателните бални танци.
***
София.
От 17.30 часа, в зала „София" на Столична библиотека ще бъде открита изложба „Есенни багри".


***
София.
От 18.30 часа в читалище "Младост" (ж.к. "Младост"-1, ул. "Методи Андонов", ще се проведе среща с граждани и симпатизанти на кандидата за президент на коалиция "Движение 21 - НДСВ" Татяна Дончева и кандидата на "Движение 21" за кмет на район "Младост" арх. Магдалина Ръжева.

***
Аврен.
В 15.30 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цетан Цетанов ще посетят Аврен, за да разговарят с жители на общината. Срещата ще се проведе в Читалище „П. Р. Славейков - 1901" - с. Аврен. Ще присъства и Емануил Манолов - кмет на община Аврен.

***
Аксаково.
В 08.30 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цетан Цетанов ще посетят Аксаково, за да се срещнат с жители на общината. Срещата ще се проведе в заседателната зала на ОбС - Аксаково, в сградата на ОДК, ул. "Слави Дойчев" № 6г. На нея ще присъства и Атанас Стоилов - кмет на община Аксаково.

***
Аксаково.
В 10.30 часа Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ще се срещне с граждани в читалището.


***
с. Борисово.
В 14.00 часа в община Сливо поле, с. Борисово кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще се срещне с членове и симпатизанти на БСП и граждани в пенсионерския клуб.

***
Белослав.
В 16.20 часа кандидат-президентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цетан Цветанов ще се срещнат с жители на община Белослав в Читалище "Съзнание", ул. "Св. св. Кирил и Методий" № 7. Ще присъства и Деян Иванов - кмет на община Белослав.

***
Благоевград.

От 10.00 часа от Сградата на Съдебната палата ще тръгне пешеходен тур по повод Световния ден на ходенето.

***
Бургас./Средец
В 10.00 часа пред ОДК-Средец изявени деца и ученици от Общински детски комплекс - Средец ще посетят Националния археологически резерват „Деултум".

***
Бургас.
От 12.00 до 18.00 часа ще се проведат квалификациите за автомобилното състезание на затворен маршрут "Писта Бургас 2016" .


***
Бургас.
От 12:00 до 18:00 часа спирките по улица "Одрин" /от Трапезица до Кроношпан и Поделението/ няма да бъдат обслужвани поради провеждане на рали състезание.

***
Варна.
В 08.00 часа кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева, Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще присъстват във Варна на откриване на паметна плоча по случай 150 години от откриването на първата железопътна линия в България. Събитието ще се проведе на Централна ж.п. гара - Варна, пл."Славейков" №1.

***
Варна.
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще участва в празничното отбелязване на 150 години от въвеждането в експлоатация на железопътната линия Варна-Русе.

***
Варна.
В 18.00 часа започва основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в град Варна. В 18.30 часа на площад "Антон Новак" (до входа на Морската градина) председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Варна кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

***

Велико Търново.
От 09.00 в Зала 102 на Факултета по Математика и Информатика на ВТУ "Св.св.Кирил и Методий" ще се проведе откриването на CODE4TARNOVO - четвъртото състезание по програмиране от серията CODE4TECH.

***

Велико Търново.
От 11.00 часа в Читалище „Искра" ще бъде представен спектакъла „Рисувани приказки с бате Ицо" - детски куклен спектакъл, представен от КТ - Варна.

***

Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" Сдружение за сръбско-българско приятелство представя IV Алманах за поезия „Есен ‘2016".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен „Карлсон" - детски спектакъл.

***
Велико Търново./с. Самоводене.
От 18.30 часа в Клуб на пенсионера ще бъде представена „Комедия" - пиеса на театър „Алернатива".

***
Ветрино.
В 11.05 часа кандидат-президентската двойка Цецка Цачева, Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб и Цветан Цветанов ще разговарят с жители на Ветрино в НЧ "Просвета-1905", с. Ветрино. С тях ще бъде Димитър Димитров - кмет на община Ветрино.

***
Враца.
От 10.00 ч. пред сградата на Община Враца ще бъде дадено началото на спортна инициатива по повод Световния ден на ходенето.


***
Вълчи дол.
В 10.15 часа кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева, Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с обществеността на Вълчи дол в НЧ „Димитър Благоев" пл. "Хр. Ботев" № 1. На събитието ще присъства Тошко Янев - кмет на община Вълчи дол.

***

Горна Оряховица./с. Правда.
От 11.00 часа в НЧ „Звезда-1905" ще се проведе Празник „На гости в село Правда". Ще има кулинарна изложба и фолклорна програма.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 18.30 часа в НЧ „Съединение-1888" ще бъдат отбелязани 20 години Драматичен театър при НЧ „Съединение-1888".

***
Девня.
В 17.00 часа кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева, Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще разговарят с обществеността в Девня. Срещата ще се проведе пред сградата на читалище "Просвета" - гр. Девня, бул. "Съединение" 165 /при лошо време в читалище "Просвета"/. В срещата ще се включи и Свилен Шитов - кмет на община Девня.

***
Долни Чифлик.
В 14.00 часа Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ще има среща с обществеността в залата на общината.


***
Долни Чифлик.
В 14.30 часа кабндидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева, Пламен Манушев и предедстелят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с обществеността в Долни чифлик и с жители на Бяла. Срещата ще се проведе в Читалище "Изгрев-1919 г.", адрес: гр. Долни чифлик, ул."Камчия" № 2. На нея ще присъстват Красимира Анастасова - кмет на Долни чифлик и Анастас Трендафилов - кмет на Бяла.

***
Дългопол.
В 13.20 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и Цветан Цветанов ще разговарят с жители на Дългопол. Срещата ще проведе в Читалище "Никола Йонков Вапцаров"-гр. Дългопол, ул. "Г. Димитров" № 103. Ще присъства и Георги Георгиев - кмет на община Дългопол.
***
Дългопол.
От 15.30 часа ще се проведе срещата на Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП с граждани в центъра.

***
Кърджали.
От 14.00 часа в залата на читалище "Обединение" в Кърджали ще се състои Национална среща - конференция, посветена на 115-та годишнина от рождението на Мара Михайлова - основателка на Тракийския женски съюз в България, журналист, краевед и видна тракийска деятелка.


***
с. Обретеник.
В 18.00 часа, в община Борово, с. Обретеник кандидатът за вицепрезидент ще се срещне с членове и симпатизанти на партията и граждани в читалището.

Пловдив.
От 11.00 часа пред кметството в район „Тракия" ще се състои за традиционното закриване на велосезона.

*****
Пловдив.
От 11.00 часа в Трета аудитория на Висшето училище по сигурност и икономика ще се състои откриването на първия майсторски клас за студенти, воден от г-н Васил Велев - председател на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

***
Пловдив.
От 11.00 часа в село Тополово ще се състои тържествено честване на 100-годишнина от битката при Каймак - Чалан, като ще се отслужи панихида в памет на загиналите местни жители през Първата световна война.

***
Провадя.
В зала „Амброаз Паре" към Телекомуникационния център, Медицински университет - Плевен е домакин на инициатива на Ученическия институт към Българската Академия на науката .

***
Провадя.
В 12.30 часа кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева, Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Провадия. Срещата ще се проведе пред сградата на община Провадия, ул. "Дунав" № 39 /при лошо време - зала № 119 на общината/. Ще присъства Дияна Агностева - общински ръководител на ПП ГЕРБ-Провадия.

***
Провадя.
В 16.30 часа Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ще се срещне с обществеността в зала 119 на общината.


***
с. Писанец.
В 11.30 часа, в община Ветово, с. Писанец кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще вземе участие в честването на 115 години от създаването на Народно читалище „Просвет -1901".

***
с. Пиргово.
В 16.00 часа, в община Иваново, с. Пиргово кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще се срещне с партийния актив и обществеността в Културния дом.

***
Русе.
В 09.30 часа кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще се срещне на кафе жените с социалистки от областта в центъра на града.

***
Сандански.
От 10.30 часа на сцената на Летния театър ще бъде поставено началото на голямото надиграване в рамките на II Национален фолклорен фестивал „Сандански пее, заиграва - Пирина разлюлява".

***
Сливен.
Oт 9.00 часа в спортна зала „Васил Левски" ще се състои традиционният турнир по борба "Стоте войводи".

***
Сливен.
В 10.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие дванадесетото Национално изложение по животновъдство Сливен 2016. Събитието се ще се проведе на Пазара за селскостопански животни, преди разклона за село Мечкарево.

***
Сливен.
От 10.00 ч. на обновената площадка в центъра на село Желю войвода ще се проведат финалите на Есенния футболен турнир за ученици в община Сливен.


***
Сливен.
Дванадесетото Национално изложение по животновъдство ще се проведе в Сливен.

***
Суворово.
В 09.00 часа, Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ще се срещне с обществеността в спортната зала.


***
с. Тополово.
От 11.00 часа на 22 октомври в село Тополово ще бъде отслужена нпанихида в памет на загиналите местни жители през Първата световна война и в частност в боевете водени през септември-октомври 1916 г. на връх каймак-Чалан.

***
Търговище.
От 10.00 часа в спортна зала „Дечко Стефанов" ще се проведе Петият фолклорен фестивал за любителските клубове по танци „Джумалийско надиграване 2016".
***
Търговище.
От 10.30 часа в село Макариополско,общ. Търговище ще започне вторият поред празник "С баница и в делник, и в празник".

***
Шумен.
От 11.00 часа в залата до Информационния център, на партера в сградата на община Шумен, продължава младежката дискусия за възможностите за професионална реализация и неформалното образование ще се проведе в града.

***
Шумен.
В 10.30 часа председателят на БСП Корнелия Нинова ще посети Каспичан и ще присъства на честването по случай 150-тодишнина от откриването на първата железопътна линия у нас Варна-Русе.


***
Шумен.
От 12.30 часа председателят на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с граждани, симпатизанти и членове на БСП в Нови пазар.

***
Шумен.
От 12.00 часа в спортна зала „Младост" ще се състои 16-ти открит републикански турнир по спортни танци за супа „Шумен".


***
Шумен.
От 10.00 ч на ЖП гара Каспичан ще се проведе тържество по повод 150 г. от създаването на първата ЖП линия в България Русе- Каспичан -Варна. Министърът на транспорта Ивайло Московски ще открие юбилейна плоча.

***
Шумен.
От 12.00 часа в залата на читалище „Добри Войников" кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" Красимир Каракачанов и Явор Нотев ше се срещнат с граждани, ще присъстват и Валери Симеонов, Волен Сидеров и Ангел Джамбазки.


***
Шумен.
В 18.30 часа в Драматичния куклен театър „Васил Друмев", Румен Радев кандидат за президент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ще присъства на концерт-среща, заедно с граждани от областта.