”SOFIA OPEN“ събира танцьори от цял свят
Секция: КУЛТУРА
22 Октомври 2016 11:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
”SOFIA OPEN“ събира танцьори от цял свят

/КРОСС/Международният танцов фестивал „SOFIA OPEN", посветен на изкуството на състезателните бални танци, ще се проведе за втори път в столицата този уикенд в зала „Универсиада".

Той ще събере на едно място танцьори от САЩ, Англия, Италия, Швеция, Израел, Гърция, Кипър, Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Румъния и България, които ще се състезават за отличията в състезанията от програмата на фестивала.

Гости на „SOFIA OPEN" и тази година ще бъдат шампионите на Англия, които са професионални демонстранти в Стандартните бални танци - Уорън и Кристи Бойс.

България ще бъде представена от най-добрата аматьорска танцова двойка по латино-американски танци на Българската професионална танцова асоциация (БПТА) - Божидар Елкин и Елена Думанова, които са миналогодишни финалисти на шампионата, както и от още няколко танцови двойки.

Състезанието за двойки ще започне на 22 октомври, събота, от 14:00 часа. На 23 октомври, неделя, ще бъде състезанието за деца и младежи, което ще се състои от 10:30 часа, а демонстрации ще има от 14:30 часа същия ден.

Присъстващите ще могат да участват и в уъркшоп по латино-американски и стандартни танци, който ще бъде воден от изтъкнати професионалисти в тези дисциплини - Каролин Смит (Шотландия), Мелия (Полша), Юри Батагели (Словения) и Уорън и Кристи Бойс (Англия). Той ще се проведе на 23 октомври, неделя, от 14:30 часа.